2011. augusztus 27., szombat

Handó Péter: Alvó konfliktusok mezején - Jelenlegi ára: 1 640 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Alvó konfliktusok mezejénA könyv listaára: 2000 Ft. Leírás:
A nógrádi régiót a rendszerváltás előtt és után is hazánk egyik leginkább leszakadó térségeként lehet jellemezni. Hatalmas mértékű a munkanélküliség, nagy a szociális válság, s a mélyszegénységet a helyi romák érzik a bőrükön leginkább. Jelen kötet a Salgótarján és Szécsény között található, kilencszáztíz lelket számláló nógrádi Sóshartyán cigánymagyar együtt- és egymás mellett éléséről szól, antropológiai szemszögből. A szerző 1992-ben nősült be a faluba. S bár nem tősgyökeres sóshartyáni, hamar szívügyévé vált a rengeteg szociális problémával küzdő település fejlesztése és felzárkóztatása. Ebből a célból hozták létre a Sóshartyáni Faluszépítő Egyesületet, és azóta kulturális programokat szerveznek a faluban, s kutatják a település múltját és jelenét. A település lakosságának hatvanhárom százaléka a romungró (magyar cigány) etnikumhoz tartozik. A szerző előbb általánosságban mutatja be a települést, annak demográfiai jellemzőit, s a megélhetési stratégiákat. Az érdemi tárgyalás a cigány és magyar népesség érintkezési felületeivel foglalkozik. Szó van az oktatás helyzetéről, a cigány-magyar gazdasági kapcsolatokról, az érdekérvényesítési gyakorlatokról, a szexualitásról, a vallás és hit szerepéről, a közösségi alkalmat megtestesítő majálisról, a roma-roma kulturális különbségekről, s a helyi klubélet történetéről. A kötetet a helyi lakosságot számokban bemutató táblázatok, és a szerző saját készítésű fényképei zárják. ISBN: 978-963-7284-55-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 640 Ft

Az aukció vége: 2011-08-29 10:43
. Handó Péter: Alvó konfliktusok mezején - Jelenlegi ára: 1 640 Ft

Fontos